Performance

Als je merkt dat het spel niet helemaal draait zoals je verwacht zijn er wel wat zaken die je kan proberen om dit te verhelpen. Maar houd er rekening mee dat het spel in Alpha fase is en daardoor wel wat performance issues kent.

Algemeen

Zet het spel op een SSD! Veel mensen hebben wel een SSD in hun PC zitten waar Windows op staat, maar spellen staan vaak nog op een harde schijf. Logisch, dit is een stuk goedkoper. Een grote SSD kost een veelvoud van wat een grote harde schijf kost. Maar het is toch echt aan te raden om het spel op een SSD te installeren, dit scheelt enorm in de laadtijden en omdat het spel niet werkt met laadschermen, maar eigenlijk continue (op de achtergrond) zaken aan het inladen is, wil je dat dit zo snel mogelijk gaat, en daarvoor heb je dus een SSD nodig. Dit mag overigens best een SATA SSD zijn.

Zorg voor genoeg RAM geheugen! De minimale en de aanbevolen systeemeisen vermelden beiden 16GB RAM maar het spel draait echt veel beter wanneer je 32GB RAM in je PC hebt zitten. Meer dan 32GB heeft niet veel zin voor het spel aangezien dit niet (door het spel) gebruikt zal worden.

Grafische instellingen

Omdat de optimalisatie nog niet op orde is in het spel (maar wel steeds beter lijkt te worden) is het belangrijk om het spel op hoge instellingen te draaien. Hierdoor verplaats je de belasting van de CPU naar de GPU (waar de belasting ook hoort te liggen!) De basis van je instellingen zou dan ook minimaal “High” moeten zijn. Echter zijn er nog wel wat extra zaken in te stellen die het spel aanzienlijk beter zouden moeten laten draaien mocht je merken dat het spel niet soepel draait. Maar weersta de verleiding om de instellingen naar lager dan “High” te zetten. Hoe tegenstrijdig dit ook voelt!

Zet Volumetric Clouds op “Low” of “Off” (Deze instelling heeft de grootste impact)

Zet Vsync op “Off”

Zet Motion Blurr op “Off”

Zet Sharpening op “Off”

Zet Chromatic Abberation op “Off”

Translate ยป