Hoe te beginnen

Als je het spel voor de eerste keer opstart, je een uiterlijk voor je character hebt gekozen is het tijd om een start locatie te kiezen. Op dit moment is er (maar) één stelsel om in te spelen, maar vergis je niet, dat stelsel is best groot! Maar de plaatsen die je kan kiezen zitten dus allemaal binnen dat ene stelsel.

ArcCorp – interessant voor huurlingen, koerier missies, mijnbouw, vrachttransport

Hurston – interessant voor premiejagers, huurlingen, koerier missies, mijnbouw, vrachttransport

Crusader – interessant voor premiejagers, huurlingen, koerier missies, mijnbouw, vrachttransport

microTech – interessant voor huurlingen, koerier missies, vrachttransport

En dan?

Nu heb je een start locatie gekozen en dan zit je in het spel, en nu? Ik kan mij voorstellen dat het erg overweldigend is, er is op dit moment namelijk geen mogelijkheid om het spel te leren kennen door iets wat in andere spellen vaak gebruikelijk is, namelijk een tutorial. Gelukkig is er wel een geweldige community! Vaak is een berichtje in de chat al voldoende om iemand te vinden die samen met je wat missies wil gaan doen of je wegwijs wil maken in het spel.

Het doel van het spel

Ik denk niet dat er echt sprake is van een doel. Wil niet zeggen dat jij jezelf geen doelen kan stellen. Je character heeft geen levels, je kan dus niet zeggen dat je level x wilt halen. Je kan wel als doel stellen dat je alle schepen wilt bezitten, dat is zeker een mogelijkheid. Ik weet niet of het mogelijk is om zoveel (ingame) geld te verdienen tussen twee wipes* door om alle schepen te kunnen kopen, maar het kan een doel zijn. Wat wel een in het spel aanwezig doel is, is om reputatie te verdienen. Er zijn verschillende facties in het spel aanwezig, sommige aan de eerlijke kant van de wet, sommigen aan de illegale kant. Het is maar net wat je wil…

*dit is een actie die niet vaak voorkomt, maar wat inhoudt dat al je ingame bezittingen gereset zullen worden. Dus geld, schepen en spullen zullen verdwijnen. Let wel: alles wat met echt geld is gekocht blijft voor altijd van jou en zal dus niet verdwijnen

Crimestat

Iets wat makkelijk is om te weten is het bestaan van de crimestat, oftewel een strafblad. Je kan namelijk jezelf altijd aan de wet houden, je kan ook de grenzen opzoeken, of deze (per ongeluk of expres) overtreden. Dit geeft je een crimestat. Deze loopt van niveau 1 t/m 5 en het niveau is verbonden met hoe erg jij je misdragen hebt. Alle niveaus hebben een ding gemeen, namelijk dat je, als je een crimestat hebt, nog maar op één plek welkom bent, namelijk Grim Hex. Ga je, terwijl je een crimestat hebt, naar een willekeurige stad of ruimtestation dan kan het zijn dat de ruimtepolitie of de verdedigingswerken van die plaats je onder vuur zal nemen.

Gevangenis

Je kan dus in de gevangenis komen. Je moet dan een bepaalde tijd “uitzitten” en duur van die tijd hangt af van het niveau van de crimestat. Je kan overigens uitloggen, en de tijd van je straf zal gewoon doorlopen. Zit je straf erop, dan mag je de gevangenis verlaten, dit is overigens wel iets wat je zelf moet doen, je moet fysiek de gevangenis verlaten via de lift. Je zal dan weer wakker worden op jouw start locatie.

Wisselen van start locatie

Het is mogelijk om in het spel van start locatie te wisselen, zou je spijt hebben van je keuze, dan kan je dit aanpassen door naar een ziekenhuis te gaan, in te checken in een kamer, en op het bed de keuze van je start locatie aan te passen.

Tip: weet je iets niet, vraag het in de chat!

Over het algemeen is er altijd wel iemand in de chat aanwezig die je wil helpen als je ergens niet uit komt. Zoek je een plek? Weet je een sneltoets niet? Snap je niet hoe iets werkt? Vraag het gewoon in de chat en je krijgt vrijwel zeker antwoord. Ook wanneer je graag samen met iemand wilt spelen, kan je dit in de chat vragen. Samen spelen maakt dit spel echt veel leuker!

Translate »